Nieuws over de mogelijkheden van bellen binnen TEAMS

Back to Nieuws

Nieuws over de mogelijkheden van bellen binnen TEAMS

Microsoft Teams als telefooncentrale?

Door de hele Corona crisis heeft het gebruik van Microsoft Teams echt veel toepassing gevonden binnen organisaties. De meeste mensen gebruiken Teams om te videobellen en onderling te chatten. Uitstekend, maar er is veel meer mogelijk.

Want hoe bereik je een collega die geen Teams gebruikt of een relatie buiten de organisatie op een algemeen bedrijfsnummer? Dat kan natuurlijk wel door gewoon te bellen met je mobiele of vaste nummer buiten Teams om. Maar handig? Nou, nee. Want wat als je in een Teams meeting zit en je mobiele of vaste toestel gaat over? En waarom moet je eigenlijk buiten Teams bellen terwijl er in Teams een telefoonknop zit. En denk eens aan de extra kosten. Over integreren en voordeel gesproken.

Teams kunt u dus ook als telefooncentrale gebruiken. Allereerst heeft u een licentie nodig voor een Microsoft Telefoonsysteem. Daar zijn 2 mogelijkheden: een Business voice systeem speciaal voor de MKB en een Microsoft Phone System voor grote ondernemingen. Klinkt ingewikkeld maar dit is er al vanaf € 10,12 per maand per gebruiker.

Naast de licenties heeft u telefoonlijnen en -nummers nodig bijvoorbeeld via directe routering. Onze aanbeveling is de RoutIT-KPN oplossing doordat er, naast alle Microsoft Telefoonsysteemfuncties, er aanvullende mogelijkheden zijn én een integratie met een Cisco-Broadsoft centrale. Op deze wijze is er integratie met bijvoorbeeld Hipper+ en Mijngesprek en kan er via verkorte nummers gebeld worden van een Teams gebruiker naar een Cisco-Broadsoft gebruiker en omgekeerd. Via Vast-Mobiel integratie is het mogelijk om een 06 nummer/Vamo nummer op te nemen in de Teams centrale.

Misschien een wat complexer verhaal dan dat u normaal van ons gewend bent maar het moest even. Er is heel veel mogelijk en wij zijn super enthousiast. Tijd voor wat meer uitleg ter plaatse of via Teams maken wij graag. Aan de hand van wat voorbeelden én uw specifieke situatie maken wij graag de voordelen inzichtelijk. Helder en aantrekkelijk zoals u van ons gewend bent.

Share this post

Back to Nieuws