Extra Veilig Internet van KPN

Extra Veilig Internet van KPN 

Veel ondernemers worden regelmatig bij het gebruik van het Internet geconfronteerd met PhishingRansomware,  Cryptojacking en andere malware.  

Om te voorkomen dat gebruikers door deze malware op verkeerde sites terecht komen is de dienst Extra Veilig Internet ontwikkeld. Deze dienst is een standaard onderdeel van KPN EEN MKB Internet en actief op alle KPN xDSL en FTTH verbindingen. Extra Veilig Internet werkt op alle werkplekken, smartphones en andere devices die via de met EVI uitgeruste EVC naar het internet gaan. 

EVI is echter geen firewall en beschermd niet tegen virussen die op andere manieren op een device terecht kunnen komen (USB, VPN etc). Een goede endpoint security zoals F-Secure of Microsoft Defender blijft dan ook noodzakelijk. 

Extra Veilig Internet is gebaseerd op de FortiGate security-oplossing die is geïmplementeerd in het netwerk van KPN. Extra apparatuur of software hoeft niet geïnstalleerd te worden.
EVI maakt gebruik van het FortiGuard internetfilter; DNS-filter, webfilter en antivirusfunctionaliteit om de verbinding te beschermen tegen malware, ransomware en virussen en tevens om onveilige websites te blokkeren. 

EVI beschermt de gebruikers wel tegen: 

 • Phishing
  Een e-mail met een frauduleuze link erin is een veelgebruikte manier om uw gegevens te achterhalen of u te verleiden om geld over te maken. 
 • Ransomware
  Ransomware is een type malware, ofwel kwaadaardige software, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als u losgeld (ransom) betaalt zou u de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken. 
 • Cryptojacking 
  Cryptojacking is een online bedreiging die zich op een computer of mobiel apparaat verbergt en de rekenkracht van het apparaat gebruikt om vormen van online geld, die bekend staan als cryptovaluta’s, te “delven”. Het is een dreiging die webbrowsers kan overnemen en allerlei apparaten kan binnendringen, van desktops en laptops tot smartphones en zelfs netwerkservers. 
 • Malware
  Marlware of “kwaadaardige software”, is een overkoepelende term die een kwaadaardig programma of code beschrijft die schadelijk zijn voor computersystemen. 
 • Botnets 
  Een vorm van een virus waarmee een device geïnfecteerd kan zijn. Botnets gebruiken besmette hosts om veelal kwaadwillende acties te ondernemen. Is een werkplek onderdeel van een botnet dan kan deze worden ingezet voor spam of een ddos aanval op een website zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust is. 
 • Downloaden van virussen en schadelijke content. 
  Het downloaden virussen en sites die proberen scripts uit te voeren met schadelijke content worden geblokkeerd. Ook als een website is gecompromitteerd maar nog niet opgenomen in EVI werkt deze bescherming. Https downloads kunnen niet worden ingezien en vereisen separatie endpoint security. 

Meer informatie? Laat ons weten en we komen graag uitleggen wat wij kunnen betekenen op basis van uw wensen.